I'm in the USA
Door: estherwulms
06 Januari 2011 | Verenigde Staten, Edmond
Hoop dat jullie oud en nieuw allemaal overleefd hebben en dan kunnen jullie je in Nederland al weer op gaan maken voor de carnaval.. Ik zal jullie in dit reisverslag een beetje vertellen over mijn reis en de ervaringen die ik hier tot nu toe heb opgedaan, so enjoy!
De reis verliep een beetje moeizaam, omdat 1 van de motoren van het vliegtuig kapot was hebben we in Brussel 2 uur vertraging opgelopen. Dit betekende dus al direct dat ik de aansluiting in Chicago en Dallas zou gaan missen en dat ik dus omgeboekt zou moeten worden. Gelukkig hadden ze dit bij American Airlines al direct geregeld en zo kregen we bij het uitstappen in Chicago al direct een nieuw ticket in onze handen geduwd. Omdat de vluchten van American Airlines naar Oklahoma City volgeboekt waren hebben ze mij op een vlucht van United Airlines gezet en dus moest ik nog 6 uur wachten in Chicago voordat ik verder kon reizen. Om de tijd een beetje te doden en maar direct een beetje in te burgeren hebben we een maaltijd bij de MAC gehad!
Na het eten ben ik maar opnieuw in gaan checken en eenmaal ingecheckt bleek mijn vlucht sowieso 1 uur vertraging te hebben en zou dus pas om 21.40 uur vertrekken. Helaas zit het niet altijd mee, want eenmaal in Oklahoma City aangekomen bleek mijn bagage nog in Chicago te staan.. Het geluk was dus niet aan mijn zijde tijdens de heenreis, balen dus!
Op het vliegveld was Kristi ons op aan het wachten, zij zal het komende half jaar onze mentor zijn op TLC, en zij heeft ons uiteindelijk naar de dorms gebracht. Daar kon ik, na wat papierwerk te hebben ingevuld, eindelijk gaan slapen na een nacht overgeslagen te hebben.
Om een beetje te kunnen settelen zijn we op zondag naar de supermarkt (wal mart) gegaan en hebben daar maar direct wat brood, beleg en fruit gekocht. Het enige wat je hier namelijk te eten krijgt is hamburger, friet en halve liters fris, niet bepaald lekker om iedere dag te eten en het gaat al vervelen als je dit iedere dag te eten krijgt, wil nu al normaal voedsel eten en zelf koken!
Op maandag was onze eerste "lesdag" en moesten we om 8 uur aanwezig zijn. We kregen die dag wat uitleg en moesten een Engels test maken, die erg makkelijk bleek te zijn.. Denk dat iedereen wel weet hoe goed mijn Engels is, maar hier heb ik zelfs een hoog niveau Engels. Heb namelijk level 7 gehaald en er zijn 9 levels.. Ze moeten die Engels testen bij ons op school dus maar een keertje aan gaan passen aan dit niveau hier, haal ik op fontys tenminste ook dikke voldoendes voor Engels!
Dinsdags zijn de lessen op TLC dan echt begonnen en de eerste 4 weken heb ik research paper. Dit betekend dat ik binnen 4 weken een paper moet schrijven over een onderwerp naar keuze. Het mooiste aan dit vak is, wanneer je je huiswerk op tijd inlevert, ongeacht goed of fout, daan krijg je een A (hoogste cijfer). Dit vak is dus al in the pocket! (al zal ik dit maar niet te hard zeggen, want wie weet ga ik het weer niet halen..)
Dinsdags heb ik ook mijn vakken op UCO te horen gekregen. Ik ga hier namelijk naar 2 verschillende "scholen", TLC en UCO. TLC is volgens mij wel een onderdeel van UCO en ligt ook op de campus. Hier krijgen we de lessen Engels en cultuur. Op UCO zal ik consumer en market behaviour en integrated marketing communication gaan volgen. Deze lessen zullen vanaf 10 januari starten, dus ik ben benieuwd! Gelukkig mag ik de lessen wel nog switchen in de eerste week, mochten ze niet bevallen..
Omdat je hier echt alleen maar vet eten krijgt voorgeschoteld hebben we maar besloten om iedere dag te gaan sporten. Dit is ook wel echt nodig, anders ben ik over 2 weken al een tonnetje en ja, zelfs ik wordt hier een tonnetje als ik het niet doe! Deze week zijn we nog iedere dag gaan fitnessen en wanneer volgende week weer alle sportgelegenheden open zijn zal ik ook gaan zwemmen en misschien nog wel wat andere sporten..
Tot nu toe hebben we nog niet veel gezien, maar dat gaat vast nog wel komen! Zaterdag worden we namelijk door onze RA (mensen die je wegwijs maken) meegenomen naar pink swirls, het "ijspaleis" hier in Edmond. Hier kun je alle toppings kiezen die je maar wil op je ijs, van chocolade, tot fruit, tot snoep, echt alles is mogelijk! Zondag gaan we dan naar de kerk, dit moet je toch eens meegemaakt hebben en 's middags gaan we naar een ijshockey wedstrijd. Beloofd dus een mooi weekend te gaan worden! (even over de kerk, het zijn hier niet zo'n saaie missen als in Nederland, nee hier wordt rock muziek gedraaid en staat de pastoor gewoon in zijn jeans)
Wil jullie nog even allemaal bedanken voor het boekje en wat jullie geschreven hebben, heb me goed vermaakt tijdens het lezen. Voor Roos en Paul, heb de spreekwoorden nog niet gebruikt, wie weet komt dat nog..
Wanneer jullie mij een kaartje willen sturen, wat ik natuurlijk erg leuk zou vinden aangezien mijn kamer oersaai is en ik 20% van de muur mag bedekken, dan kan dat op het volgende adres:
TLC-Edmond
100 N. University Dr.
PMB 341881
Edmond, OK 73034
(Zet hier wel mijn naam bij en West hall N121, dan weten ze bij TLC ook voor wie de post bedoeld is) ;)
Als jullie willen sms'en , dat kan gewoon op mijn Nederlandse nummer (is het goedkoopste) en dan zul je vanuit mijn Amerikaanse nummer een sms terug krijgen (zou gauw het probleem met verzenden tenminste is opgelost). Anders kunnen we natuurlijk ook nog altijd contact via hyves, facebook, mail of wat dan ook..
Wat ik natuurlijk ook leuk vind is als jullie een berichtje achter laten op mijn waarbenjij.nu! :)
Just Enjoy!
Just Enjoy!
07 Januari 2011 - 08:05
Fleur:
Haa Esther!
Sow wat een pech met je heenreis! Gelukkig ben je wel goed aangekomen en is nu alles in orde. Haha toen ik dat over de kerk las, dacht ohoh.. Haha Esther in de kerk.. Daar heb ik mijn bedenkingen bij hahaha. Denk dat jij heeeeel lang in de biechtstoel moet zitten daar ;)
Veel plezier en succes Esther! -
07 Januari 2011 - 10:17
Moniek:
Hi nichtje, wat gaat de tijd toch snel hè, hebben we elkaar niet eens meer gezien! Ben benieuwd hoeveel kilo je bent aangekomen in juni :p Heel veel plezier daar, lekker genieten van alles!! Plaats maar geregeld een berichtje, leuk om te lezen! Hoop dat je je bagage inmiddels hebt? xxx -
07 Januari 2011 - 13:40
Thijs Frenken:
Hoe is die 'dorm' dan?, net zoals in die films?:P -
07 Januari 2011 - 13:51
Seth:
eeejh wulleeeeeeee:D blij om te horen dat alles goed is . die kerk daar kon nog wat zijn voor mij en pieter. spreek je snel weer en veel plezier(K) -
07 Januari 2011 - 14:47
Sarah:
Hee Esther,
Wat gek, nu zit je helemaal ver weg! Maar ik ga je zeker volgen vanuit Bangladesh en straks weer gewoon vanuit NL!
Klinkt al erg goed en zoooo anders.. haha.. We kunnen af en toe wel ruilen, krijg jij rijst en ik fast food? ;)
Geniet ervan! -
07 Januari 2011 - 18:26
Hanneke:
Enjoy!! En succes met het niet-tonnetje worden!! -
07 Januari 2011 - 18:28
Peter Jouw Oom:
Leuke reis, zo maak je nog eens iets mee. Dus naast de trein hebben ook de vliegtuigen vertraging, alles went.
Veel plezier gewenst namens ons allen. Met de huidige mogelijkheden is het motto, hoe verder weg hoe dichter bij dat je bent.
groetjes. -
07 Januari 2011 - 21:03
Antoinette:
ha esther,
nou dit was al een goed binnenkomen he, hoeveel tijdverschil is er met ons?
't is leuk dat wij je zo kunnen volgen.
succes met sporten, is wel nodig met die etensstijl in de usa. tot weder lezen.
groetjes antoinette
08 Januari 2011 - 10:52
Cyrelle:
Esther,
Heel veel plezier daar! Geniet ervan. x -
08 Januari 2011 - 11:05
Corina:
esterke toch ,
wat een avonturen al allemaal .
hopelijk word je verdere verblijf ook zo spannend en leerzaam .
heel veel plezier en let goed op jezelf .
dikke groeten -
09 Januari 2011 - 15:29
Yvon:
Heejj!
Wat leuk om alvast je eerste verhaaltje te lezen :)
Wie weet gaat jij voortaan iedere week naar de kerk, ff rocken daar!
School begint ook al goed zo te lezen.. houden zo haha.
Heeeel veel plezier verder!
xx -
09 Januari 2011 - 15:31
Noch Einmal:
mooie spelfouten maak ik.. 'gaat jij'.. 'ga jij' bedoelde k natuurlijk.. pardonn -
09 Januari 2011 - 20:36
Lisan:
Hee esther! Klinkt allemaal al bestg geslaagd! Wie weet krijg je wel echt van die campus feesten daaar haha!
xx -
10 Januari 2011 - 13:05
Opa En Oma:
Jouw verslag met belangstelling gelezen. Het heeft wel even geduurd alvorens het eerste verslag klaar was. Leuk. Wij kunnen jou melden dat behangsel onderweg is.Wachten op volgend verslag -
10 Januari 2011 - 18:21
Twan Wulms:
Hey nichtje,
Hoe zijn de mensen daar ? Kun je er ook een beetje mee ouwhoere ?
Veel plezier en have fun !
Groetjes Twan -
11 Januari 2011 - 12:35
Daphne En Pieter :
Esther,
Eerste zondag zonder onze trouwe snackbakster overleefd!!!! (hihihih)
gr Daphne -
11 Januari 2011 - 22:36
Marsha:
Sounds gooodd!!!
Heel veel plezier daar! Op de Primus is nog niets veranderd.. Misschien dat daar mrogen na de grote schoonmaak verandering in komt haha! -
12 Januari 2011 - 15:35
Maartje:
Hee Esther! Nou ik heb je site bezoekt en stiekem toch op stage ;-)! Wat een problematische heenreis heb jij gehad zeg ;-)! Maar het klinkt al helemaal leuk wat je daar van het weekend hebt gedaan! Vet man Rockmuziek in de kerk en een pastoor in jeans =P! Ik ben benieuwd naar de rest van je verhalen daar, leuk om te lezen! Wij van het primuspaleis zullen jou ook wel op de hoogte houden via onze mooie facebook ;-)!
Xx Have fun over there!! -
17 Januari 2011 - 22:40
Rob:
Leuk! Weer een nichtje op reis.
Geniet ervan! -
20 Januari 2011 - 14:57
Bas Habermehl:
Jo Eshter!
Gaat mooi daar lees ik! je wordt gemist in de primus.. vooral lieke loopt hier met de afwezigheid van jou en Moniek als een kip zonder kop rond. Maar dat komt allemaal wel weer goed.
Goed, ik ben niet zo'n ster in dit soort verhaaltjes, dus ik stop er nu dan ook maar mee.
Hou je taai en maak er wat moois van...
Gr. Bas Habermehl
P.S. ik zal je lasagneschaal met zorg behandelen zolang je weg ben.